Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Rose snel gewend aan nieuw materiaal

Tiende zege PGA Tour voor Engelsman

Spelers die van het ene naar het andere merk clubs overstappen, hebben vaak een week of wat nodig - soms zelfs veel langer dan dat - voor de nieuwe clubs echt 'eigen' zijn. Er is voldoende mee geoefend, maar onder wedstrijddruk is het materiaal nog niet zó vertrouwd dat elke slag vanzelfsprekend is. Tijd is wat nodig is.

Zo niet voor Justin Rose. De Engelsman speelde zijn hele loopbaan met TaylorMade en stapte pas deze maand over naar Honma. Voor het geld, voor de mogelijkheden die het merk hem bood, maar ook omdat het hem vrijheid gaf bij de keuze van zijn putter. Dat hij met de periode van gewenning het risisco nam zijn eerste plaats op de wereldranglijst te verliezen, nam hij als bedrijfsrisico aan.

In het Farmers Insurance Open bewees de nummer 1 van de wereld dat je ook heel snel aan nieuw materiaal kan wennen. Voor het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong op de rest van het veld comfortabel (3 slagen) waardoor hij zich zelfs een moeizame start van de laatste ronde kon veroorloven. 

'Ik heb de leiding de hele tijd vast kunnen houden en wist dat ik vooral geduldig moest blijven na dat begin. Ik zei tegen mezelf dat ik niet voor niets de nummer 1 van de wereld ben en dat ik daar naar moest gaan spelen. In mijn tweede start met mijn nieuwe clubs win ik al, dat is absoluut beter dan ik had durven hopen.'

Met een totaal van 21 onder par bleef Rose Adam Scott twee slagen voor (-19) terwijl Hideki Matsuyama en Talor Gooch met -16 het podium compleet maakten. Voor Rose betekende de zege alweer de tiende overwinning op de PGA Tour waardoor hij aan de overkant van de oceaan bijna op net zoveel zeges staat als hij op de Europese Tour haalde (12).

Tiger Woods wist op 'zijn' Torrey Pines geen potten te breken. Na drie dagen bungelde hij rond de vijftigste plaats na rondes in 70, 70 en 71 slagen. Met de haven in zicht vond de routinier echter alsnog de juiste versnelling en met vijf birdies op de laatste negen holes eindigde hij uiteindelijk alsnog bij de beste twintig van het klassement.

'Ik werd elke dag wat beter, het werd steeds wat scherper. Het was deze week niet zo goed als ik het wilde hebben, maar het is goed de roest een beetje van me af te hebben gespeeld.'

 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws