Door: Foeke Collet
Tour

Rory geeft golfles

Met een afsluitende 61 (-9) zette Rory McIlroy de rest van het veld in het RBC Canadian Open op minimaal zeven slagen achterstand.

 

En het hadden er makkelijk nog meer kunnen zijn. Op de openingshole had de 30-jarige Noord-Ier na een megadriver twintig meter over naar de vlag en zijn chip voor eagle lipte de hole. En zo ging het de hele dag: enorme drives, messcherpe ijzers en goede putts.

Met negen birdies op zijn eerste veertien holes was McIlroy hard op weg naar een 59, maar bogeys op zestien en achttien gooiden roet in het eten, al maakte hij voor de vorm nog wel even een eagle tussendoor.

'Ik weet niet welk spel Rory vandaag speelde,' verzuchtte runner-up Shane Lowry, 'maar het was ongelofelijk'.

Lowry deelde op -15 de tweede plek met Webb Simpson, een lichtjaar achter de winnaar (-22).

En landgenoot Graeme McDowell verhoogde de feestvreugde door gedeeld 8ste te worden, waarmee hij zich plaatste voor het The Open op Royal Portrush, zijn homecourse, waar hij naar eigen zeggen tussen de driehonderd en vijfhonderd keer heeft gespeeld..

Maar eerst hebben we deze week nog het U.S. Open op Pebble Beach, waar McIlroy een visitekaartje ter grootte van een billboard voor afleverde.

Of hij niet zou willen dat het Major morgen begon?, vroeg een journalist. 'Nee,' was het antwoord, 'want dan heb ik nog een kater.'

En serieus: 'Ik speelde goed, maar het was niet eens zoveel beter dan vorige week', legde McIlroy uit, die toen de cut miste in The Memorial Tournament.

'Dat begrijpen mensen vaak niet helemaal, maar op dit niveau zijn de marges zó klein. Als ik een paar extra birdies had gemaakt, had ik de cut gehaald en als ik dan zo'n weekend als deze week had gehad, had ik het toernooi gewonnen.'

'Zoiets als dit ligt altijd om de hoek.'

McIlroy vol zelfvertrouwen, Koepka die zijn derde U.S. Open op rij wil winnen, Tiger terug op zijn favoriete baan Pebble Beach, Spieth die in vorm begint te komen... het belooft een mooie week te worden.

Maar eerst gaat McIlroy zijn 16de titel op de PGA Tour vieren.

Leaderboard

 

 

Gerelateerd nieuws