Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Reynolds wint PGA Kampioenschap en plaatst zich voor KLM Open

Nederlandse Brit in actie op thuisbaan The International

Hij trainde er hard voor de afgelopen maanden, zo zei hij enkele weken geleden nog. Mark Reynolds kon zich weinig mooiers voorstellen dan het KLM Open te mogen spelen op zijn eigen baan, maar snapte dat hij zijn plek in het eliteveld zou moeten verdienen.

'Vroeger kon dat nog, startbewijzen geven aan de home-pro, maar dat is niet meer van deze tijd', wist hij. 'Als ik mee wil doen, zal ik me moeten kwalificeren', zei hij bij die gelegenheid.

Bij de eerste de beste kans die de professional van The International daarvoor kreeg, sloeg hij direct toe. In het PGA Kampioenschap op Golfclub Kleiburg stond hij na de eerste ronde goed geklasseerd, kort achter koploper Ralph Miller die ook nog op jacht is naar een startbewijs voor het honderdste KLM Open.

In de tweede ronde had Reynolds weliswaar meer slagen nodig dan in de eerste omloop, zijn 71 was uiteindelijk genoeg om zelf Ralph Miller voorbij te gaan en niemand meer langszij te zien komen. Na een ronde met één birdie en één bogey eindigde Reynolds op -4, precies genoeg voor de zege en een startbewijs voor het KLM Open op zijn thuisbaan.

Voor Reynolds wordt het de vierde keer dat hij mee mag doen aan het grootste toernooi van Nederland. In 2004 haalde hij de cut en eindigde hij als 66ste, in 2009 miste hij de cut, en vorig jaar eindigde hij als 53ste waarmee hij de beste Nederlander van het toernooi werd.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws