Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Rahm stelt kandidatuur voor The Open

Spanjaard beste in Ierland

Hij stond er al goed op bij de bookmakers voor de wedstrijd op Royal Portrush over twee weken, maar na zijn fraaie zege op het lastige Lahinch dichten de wedkantoren hem nóg meer kansen toe. Een gokje op een overwinning van de Spanjaard levert nog maar veertien keer je inzet op.

Dat kan nog steeds een interessante weddenschap zijn, want Rahm liet in Ierland zien dat lastige linksbanen prima aan hem besteed zijn. Vooral in het weekend, en helemaal op zondag, toonde inwoner van Phoenix zijn klasse.

De 64 van zaterdag bezorgde hem een plek in de top-10, maar hij zal niet direct hebben gedacht dat hij veel kans maakte om zijn vierde zege op de Europese Tour binnen te halen. Niet alleen stond hij maar net in de top-10, het waren niet de minste spelers die voor hem stonden.

Niemand kon echter op tegen de slotronde van de 24-jarige Spanjaard. Dankzij acht birdies en een eagle kon hij zich zelfs twee bogeys veroorloven op weg naar de eerste plaats, om vervolgens in het clubhuis af te wachten of iemand hem nog van zijn tweede zege in het Iers Open af ging houden.

Niet dus en met -16 bleef Rahm de rest van het veld minstens twee slagen voor.

'Ik ben dol op dit land en dit toernooi. Het is elke keer of ik thuiskom', glunderde Rahm na afloop breeduit. Er staan mooie namen op de beker en om mijn naam daar nu voor een tweede keer bij te zien is heel bijzonder.'

 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws