Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Nog altijd Van Driel, Van Meijel op vinkentouw

Nederlanders samen in laatste flight

Nog altijd is Darius van Driel koploper in Slovakije, maar met nog één ronde te spelen zijn er meerdere kapers op de kust. Onder hen ook een landgenoot: Lars van Meijel.

Van Driel hield met een derde ronde in vijf onder par prima stand, al duurde het tot laat in de ronde eer hij zichzelf die comfortabele positie verschafte. De Zuid-Hollander opende op Penati Golf Resort met drie vroege birdies, maar kon er vanaf hole vijf lang niet een meer maken, terwijl hij wel enkele slagen inleverde.

Vlak voor het einde van de ronde wist Van Driel de juiste versnelling echter weer te vinden en dankzij een eagle op de par-6 vijftiende, en birdies op zestien en achttien, behield hij met -16 zijn voorsprong van twee slagen op de rest van het veld.

'Er zijn veel spelers op het leaderboard die in staat zijn laag te gaan, dus ik heb morgen absoluut mijn A-game nodig als ik wil winnen', wist Van Driel dat de buit nog lang niet binnen is.

De spelers die het dichtst bij hem staan, en die dus zondag met hem de baan in gaan, staan op respectievelijk -14 en -13. De Welshman Rhys Enoch is de meest nabije belager maar ook Lars van Meijel mag zich zondag melden voor de laatste starttijd van de dag.

De speler van GolfTon, die speelt op een invite van The Friends of the Dutch Futures, imponeerde met een foutloze 66 (-6) en schoof daarmee flink op op het leaderboard. De huidige nummer 34 van de Order of Merit doet - tenzij hij zondag volledig door het ijs zakt - sowieso goede zaken. Niet alleen maakt hij voor het eerst kans op de zege, bij een nieuwe top-10 mag hij ook volgende week starten én is zijn plek bij de beste zeventig van de jaarranglijst nagenoeg zeker en daarmee zijn kaart voor volgend jaar.

Maar eerst nog een belangrijke ronde spelen. De voertaal mag dan Nederlands zijn in de laatste groep: geen van de twee zal vrijwillig opzij stappen voor de ander.

Daan Huizing en Wil Besseling delen de 22ste plaats met een score van -7. Met een lage ronde is een top-10 notering misschien nog wel mogelijk.

Leaderboard

In Ierland, op de European Tour, belooft het zondag ook een spannende dag te worden. De Engelsman Robert Rock katapulteerde zichzelf met een ronde in slechts zestig slagen - zes birdies op de laatste zes holes - naar de koppositie, één slag voor Eddie Pepperell en Rafa Cabrera Bello.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws