Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Nederlanders leveren in op Lumine

Geen beste dag op de tweede omloop van Final Stage

Van de vier Nederlanders in Spanje kon alleen de 'halve' Nederlander Johannes Veerman tevreden terugkijken op zijn score van de tweede dag. De op de Asian Tour spelende Veerman opende gisteren met -1 op de Hills Course, en tekende daar vandaag op de Lakes - en ondanks een dubbele bogey op hole vijf - opnieuw voor. Met een totaal van -2 staat hij op de gedeeld 32ste plaats.

Eveneens 32ste staat Maarten Lafeber. De Nederlandse routinier kwam niet verder dan een 73 (+2) dankzij drie birdies en vijf bogeys, en verloor daarmee flink terrein. Van een plek net buiten de top-10 na 18 holes, vindt hij zichzelf na 36 holes terug net buiten de top-30.

Jurrian van der Vaart is nog iets verder weggezakt. De man uit Breukelen kan zijn prima 68 geen vervolg geven en leverde met een 74 (+3) maar liefst 44 plaatsen in waardoor hij nu buiten de top-60 staat.

Daan Huizing tenslotte was een stuk evenwichtiger dan gisteren (zestien parren, een birdie, een bogey), maar schoot weinig op met zijn ronde level par. Met nog vier rondes te gaan staat hij met een score van +2 voorlopig op de 95ste plaats

Leiders op 1/3 van de wedstrijd zijn de Engelsman Tom Murray (met een tweede negen in 29 slagen) en de Italiaan Andrea Pavan. Met -10 hebben zij een slag voorsprong op Jeff Winther die in zijn eentje op -9 staat

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws