Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Nederlanders in de problemen

Een score onder par is op de vierde dag voor alle landgenoten nodig willen ze hun kansen op een tourkaart levend houden.

De finale van Qualifying School bestaat uit zes rondes, maar om de laatste twee rondes te mogen spelen moet je na vier dagen wel bij de beste zeventig spelers van het klassement staan. Na drie dagen van de wedstrijd op Lumine staat vooralsnog alleen Maarten Lafeber daar, maar ook hij kan nog niet op zijn lauweren rusten.

Van de vier landgenoten die deze week strijden voor een kaart van de Europese Tour, speelde op de derde dag alleen Daan Huizing onder par. De speler van de Challenge Tour kwam tot een ronde in zeventig slagen (-1), won ook een paar plaatsen in het klassement (9), maar heeft als nummer 86 van het klassement nog wel wat werk te verzetten om zijn jacht ook ná morgen voor te kunnen zetten.

Johannes Veerman staat na 54 holes op precies dezelfde plaats na een zeer matige 75. De Nederlandse Amerikaan stond er na twee dagen goed - en onder par - voor, maar verspeelde zijn goede uitgangspositie snel. Na veertien holes was hij zes boven par voor de dag en het is alleen aan een birdie, birdie, birdie-slot te danken dat hij dinsdag nog een goede kans heeft de cut te halen.

Voor Jurrian van der Vaart wordt dat alweer een stuk moeilijker. De goede openingsronde van de Nederlander (69) kreeg de twee dagen daarna geen vervolg. Tekende hij zondag voor een 74 (+3), maandag zette hij zijn krabbel zelfs onder een 75 (+3) waardoor hij zichzelf met +3 terugvind op de 112e plaats, vier slagen van de cutline.

Zoals gezegd is Maarten Lafeber de enige landgenoot die aan de goede kant van de cutline staat, al is zijn 68e plaats geen reden om rustig achterover te gaan leunen. Ook Lafeber kwam niet tot een score onder par dankzij twee bogeys en een birdie, maar met een totaal van -1 staat hij er nog altijd het beste voor.

 

 

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws