Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: ANP Foto
Tour

McIlroy kansrijk

Na de tweede dag van het Tournament of Champions op Maui is Rory McIlroy met negen onder gedeeld tweede.

De Noord-Ier speelde de tweede ronde op de par-73 Plantation Course van het Kapalua Resort in 68 slagen. Hij deelt de tweede plaats met de Amerikanen Kevin Tway (71 op dag 2) en Bryson DeChambeau (68).

Het drietal heeft drie slagen achterstand op Gary Woodland, die voor de tweede achtereenvolgende dag een 67 liet noteren. De speler uit Kansas maakte liefst zes birdies op de tweede negen.

De 34-jarige Woodland won drie keer op het hoogste niveau, voor het laatst bijna een jaar geleden in Phoenix. Vier keer eerder leidde de Amerikaan na 36 holes, maar nimmer leidde dat tot een zege.

Rory McIlroy had al veel vaker aan dit toernooi - voor winnaars van het afgelopen seizoen op het Amerikaanse circuit - mee kunnen doen, maar hij koos tot dit jaar steeds voor wedstrijden van de Europese Tour in het Midden-Oosten.

McIlroy kiest er dit seizoen voor om misschien slechts twee wedstrijden van het Europese circuit te spelen. Hij liet zich eerder deze week nogal laatdunkend uit over deze Tour: 'het is in feite een stepping stone voor de PGA Tour.'

De nummer acht van de wereld toonde zich tevreden: 'Ik denk dat het een goede ronde was. Ik ben geduldig gebleven. Op de tweede negen heb ik de kansen gepakt, net als gisteren.En ik heb op de eerste 36 holes maar twee bogeys gemaakt. Een mooie start van het jaar dus.'

De derde ronde wordt zaterdag van 20.00-24.00 uur rechtstreeks door Ziggo Sport Golf uitgezonden.

Stand na 36 holes en Live Scoring via website PGA Tour

 

Gerelateerd nieuws