Door: Martijn Paehlig Fotografie: ANP
Tour

Luiten net buiten top-10 in Zuid-Afrika

Twaalfde plaats goed voor ruim €90.000.

Gary Player staat er niet alleen om bekend dat hij een topfitte senior is, hij heeft ook naam gemaakt met het ontwerpen van lastige banen. Dat bleek deze week maar weer eens tijdens de Nedbank Challenge waar de scores hoog waren. Waar level par in de gemiddelde week goed is voor een plaats in de staart van het veld, eindigde je er nu nog keurig mee bij de beste dertig.

De twee onder par over 72 holes die Luiten aan liet tekenen was dan ook beter dan je op het eerste gezicht zou denken in een toernooi waarin alleen Scott Jamieson (2e, -10) en Branden Grace (1e, -11) in de dubbele cijfers doken.

Luiten kwam deze week niet een keer onder de zeventig, maar met twee rondes level par (vrijdag en zaterdag) en twee rondes in één onder par (donderdag en zondag) leverde hij een degelijke prestatie af, al baalde de Nederlandse nummer 1 flink van zijn spel op de greens, zo liet hij op zijn eigen website optekenen.

'In de laatste ronde van de Nedbank Challenge kwam ik tot 71 slagen. Met -2 eindig ik op de gedeelde twaalfde plaats. 

Op zich niet slecht maar er had weer zo veel meer ingezeten. Het wordt een beetje een terugkerend verhaal maar ook vandaag heb ik nauwelijks een putt weten te holen. De eagle op hole 9 was een chip-in, dat was eigenlijk wel typerend voor mijn spel. 

Op hole 4 maak ik een verkeerde clubkeuze en gaat mijn bal het water in voor een dubbel. Maar verder heb ik zo veel kansen gehad op de greens maar de putts vallen gewoon even niet. Als je kijkt naar de statistieken dan lever ik ten opzichte van de rest van het veld met het putten ruim zes slagen in. Om dan toch twaalfde te worden moet je dus van tee tot green heel goed zijn en dat was deze week ook weer het geval.

Het is frustrerend maar ik blijf natuurlijk optimistisch. Volgende week het slottoernooi in Dubai op een baan die me goed ligt en met greens waar ik doorgaans ook veel putts weet te holen. Volgende week hetzelfde spel van tee tot green en beter putten, dan zit er een heel mooi einde van het seizoen in!'

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws