Door: Jan Kees van der Velden
Tour

Luiten houdt kans op top-10 finish

Met een meer dan degelijke 68 steeg Joost Luiten op dag 3 van het Brits Masters stevig in het klassement.

Met nog achttien holes te spelen op de par-72 zeebaan van de Hillside Golfclub staat Luiten met zeven onder par op de gedeelde veertiende plaats. Na de tweede omloop stond de Nederlandse nummer een nog gedeeld 46ste.

Luiten maakte een eagle en zes birdies, maar ook vier bogeys.

‘Er stond beduidend meer wind en dus speelde Hillside een stuk lastiger. Gelukkig voelde mijn swing heel goed en ik heb gewoon sterk gespeeld’, zei Joost Luiten na afloop.’

‘Het putten was sowieso goed vandaag’, meldt hij op zijn website. ‘Ik maakte een paar lange putts, dat was lekker, krijg je momentum in de ronde. Ik miste ook nog wel een paar korte putts maar dat lag zeker niet aan mijn stroke.’

Joost Luiten speelt op Hillside zijn zevende toernooi van het seizoen 2019. Twee keer eindigde hij in de top-10 en vier keer in de top-15.

De 33-jarige nummer 72 van de wereld heeft zeven slagen achterstand op de twee leiders, de Zweed Marcus Kinhult (68) en de Engelsman Matt Wallace. Laatstgenoemde startte sterk met drie birdies op rij, maar hij leverde op de tweede negen een paar slagen in. Wallace liet uiteindelijk ook een 68 noteren

Het is zeker geen gelopen koers in het met 3,5 miljoen euro gedoteerde Brits Masters.

De Schot Richie Ramsay heeft ondanks een matige 71 niet meer dan twee slagen achterstand op het leidende tweetal.

Gastheer Tommy Fleetwood (68) en de linkshandige Schot Robert MacIntyre (eveneens een 68) hebben met -11 drie strokes meer dan Kinhult en Wallace. De Belg Thomas Detry volgt op -10 en titelverdediger Eddie Pepperell mag met -9 ook nog hopen op succes.

De vierde en laatste ronde begint aanzienlijk vroeger dan de derde. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat een aardig aantal spelers – onder wie Joost Luiten – op tijd naar het vliegveld moet om naar New York te vliegen.

Daar begint aanstaande donderdag het PGA Championship. Er is voor de mannen een charter geregeld om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De startlijst van het tweede Major van het jaar is overigens gepubliceerd. Joost Luiten slaat donderdag om 8.35 uur (14.35 uur in ons land) af. Hij speelt samen Matt Wallace.

De Amerikaanse PGA heeft verder bekendgemaakt dat zo goed als zeker alle spelers uit de top-100 van de huidige wereldranglijst mee gaan doen op Bethpage.

Ziggo Sport Golf zendt de vierde ronde van het Brits Masters zondag van 11.30 tot ongeveer 16.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na 54 holes en Live Scoring vierde ronde via website Europese Tour

 

Gerelateerd nieuws