Door: Foeke Collet Fotografie: Golfsupport
Tour

Luiten 20ste in Spanje

Met een slotakkoord onder par maakte Joost Luiten een flinke sprong op het leaderboard van het Andalucía Masters. 'Het vertrouwen groeit weer.' Christiaan Bezuidenhout won.

 

Een foutje is op Valderrama snel gemaakt, zeker als het waait, maar veertien slagen verliezen in ronde twee en drie was teveel. Op de slotdag had Luiten het lek gelukkig weer boven.

Hij maakte geen enkele bogey en won op hole drie een slag, wat hem – na zijn openingsronde van 68 slagen – voor de tweede keer deze week een ronde onder par opleverde op de lastige par-71 van de Valderrama.

De Bleijswijker was dan ook tevreden.

'Ik heb goed gespeeld vandaag', liet hij op zijn website weten. ''Ik zit dicht tegen de topvorm aan. Ik voel dat mijn spel van tee tot green weer beter wordt, de ijzers zijn scherper, het vertrouwen groeit weer. Ik heb wel wat kansen laten liggen, maar -1 op deze baan, waar de wind draai,t is gewoon oké.'

Dat lieten de scores ook zien. Met de 70 (-1) won Luiten negentien plaatsen en kwam hij zelfs de top-20 binnen (T20 op +1). Dat moet vertrouwen geven voor de belangrijke weken die eraan komen.

'Komende week Ierland en daarna speel ik misschien toch ook in Schotland. Ik laat het afhangen van hoe mijn lichaam voelt. Mooi in ieder geval dat ik ook het Brits Open kan spelen, die sfeer is altijd fantastisch dus daar wil je bij zijn.'

 

De winst ging – niet onverwacht – naar Christiaan Bezuidenhout. De 25-jarige Zuid-Afrikaan had nog nooit op de Europese Tour gewonnen, maar hij begon de slotdag met een handvol slagen voorsprong en de achtervolgers kwamen geen moment dicht genoeg in de buurt om de spanning te laten oplopen.

Uiteindelijk speelde Bezuidenhout zich met een rondje level par (71) zelfs ontspannen naar een voorsprong van zes slagen op Mike Lorenzo-Vera en een batterij Spanjaarden.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws