Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Tour

Lowry goed uit de startblokken

De Ier opende in de RBC Heritage met een prima 65.

Shane Lowry maakte zes birdies op de par-71 baan van de Harbour Town Golf Links. Hij heeft na de eerste achttien holes van dit met 6,9 miljoen euro gedoteerde toernooi een slag voorsprong op de rest van het veld.

De 32-jarige nummer vijftig van de wereldranglijst opende het seizoen 2019 met een zege in het Abu Dhabi Championship, een wedstrijd van de Europese Tour. Vorige week miste hij met 78-73 ruimschoots de cut in The Masters.

Lowry won één keer eerder op het Amerikaanse circuit. In 2015 was hij de beste in het Bridgestone Invitational, een van de World Golf Championships.

De smalle baan van Harbour Town vraagt om veel precisie. Die had Shane Lowry donderdag in huis: hij sloeg dertien van de veertien fairways. De Iers was na afloop blij dat hij vorige week op Augusta een nieuwe driver van Srixon in de tas had gestopt.

‘Vorige week was het redelijk vanaf de tee, maar vandaag was het voor het eerst echt helemaal goed. Ik speelde de laatste tijd niet lekker en dan nu ineens dit. Golf is a funny game.’

Of Lowry’s sterke start ook een zege oplevert, is echter allerminst zeker. Dit seizoen werd in de 24 gespeelde toernooien van de PGA Tour een eerste plaats slechts vijf keer in een zege omgezet.

Een week na The Masters komen er op Harbour Town nog altijd 23 spelers uit de top-50 van de wereldranglijst in actie. Een van de opvallende deelnemers is Francesco Molinari. De Italiaan was op dag een niet op dreef: na een 73 (+2) moet hij alle zeilen bijzetten om de cut te halen.

Dustin Johnson, sinds maandag weer de nummer een van de wereld, liet een 68 noteren. Daarmee staat hij gedeeld vijftiende.

Tommy Fleetwood, op papier een van de Europese kanshebbers, ging op dag een in 71 slagen rond.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 21.00-24.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na eerste ronde en vanaf 14.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws