Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Tour

Lange weg te gaan in Amerika

Anne van Dam en Dewi Weber nog 126 holes verwijderd van kaart LPGA

De weg naar een kaart voor de LPGA is lang, nog langer zelfs dan die van de heren op de Europese Tour. Na de kwalificatiewedstrijden moeten de speelsters die zich voor de laatste fase plaatsen, maar liefst 144 holes afwerken voor ze zeker zijn van een kaart voor het hoogste niveau.

Niet alleen conditioneel, ook mentaal is het een enorme test. Immers, met 144 holes voor de boeg wéét je dat slechte holes zal krijgen, dat je dubbels zal maken, en is het vooral zaak geduldig te blijven en niet te willen forceren.

Wat dat betreft werden zowel Van Dam als Weber direct getest. Beide Nederlandse vrouwen openden het toernooi met een dubbele bogey op de par-5 tiende van Pinehurst No.6. Enerzijds niet de start die je wil, maar anderszijds direct een signaal dat dit soort holes er nu eenmaal bijzitten.

Voor Van Dam was de dubbel op de openingshole de enige averij die ze opliep op de eerste dag. Op elf, veertien en vijftien maakte ze birdies, op alle andere holes maakte ze par. Met een openingsronde in één onder par staat ze vooralsnog op de gedeeld zesde plaats, maar ook dat zegt - net als de dubbel op hole 1 - niets met nog zeven rondes te gaan. 

Dewi Weber kende een iets wisselvalliger ronde dan haar landgenote, maar ook de in Amerika studerende Weber kon terugkijken op een prima start.

Na de dubbel op de openingshole leverde ze voor de turn nog één slag in op de par-3 zestiende en tekende verder voor louter parren. Ná de turn verloor ze nog één keer een slag (bogey op vier) maar maakte ze ook drie keer birdie: op een, drie en zes won ze een slag om uiteindelijk met +1 en als gedeeld negentiende de baan te verlaten een eerste ronde die uiteindelijk op 3 november moet eindigen met een van de ongeveer 45 beschikbare kaarten voor de LPGA.

 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws