Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Landgenoten niet onder par in Kenia, Koffa start in top-10 op LET

Singh Brar koploper bij eerste European Tour editie Kenia Open

Op een zonovergoten Karen CC zijn de Nederlandse deelnemers aan het Kenia Open bescheiden begonnen op de lastige harde baan. Darius van Driel (foto) deed het met level par het beste, de overige landgenoten openden boven par.

Na een ronde met drie birdies en drie bogeys staat Van Driel op de gedeeld 36e plaats, een teken dat de baan niet makkelijk speelt. De leiders hadden weliswaar slechts 64 slagen nodig voor hun eerste ronde, het grootste deel van het veld wist par niet te breken.

Met +1 staat de als tweede geklasseerde Nederlander dan ook nog gewoon aan de goede kant van de score, net zoals er ook voor Maarten Lafeber met eenzelfde 72 nog geen man overboord hoeft te zijn. Voor de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman is een lage score in de tweede ronde wel noodzakelijk. Met +5 staat hij na achttien holes buiten de top-100.

Leaderboard

Ladies European Tour

Het Investec South African Womens Open is goed begonnen voor Pasqualle Coffa. De Nederlandse met een deelkaart voor het circuit plaatste zich voor het toernooi op de Westlake GC door goed te presteren op de Ladies Sunshine Tour, en kwam goed uit de startblokken op de wedstrijd van de LET.

De omstandigheden waren moeilijk: slechts twee speelsters wisten onder par te spelen (Boqvist en Schober kwamen tot -1) en dat maakte de score van de Brabantse misschien wel nog knapper. Na een omloop met vier bogeys en drie birdies tekende ze voor een kaart met daarop 73 slagen, goed voor de gedeeld zesde plaats. 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws