Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Lafeber en Van der Vaart starten sterk

De eerste ronde van Qualifying School is goed verlopen voor drie van de vier Nederlanders in Spanje.

Je kan een wedstrijd niet winnen op de eerste dag, maar wel verliezen. Met die uitspraak in gedachten deden drie van de vier Nederlanders precies wat ze moesten doen op de eerste dag van Final Stage: geen gekke dingen doen, geen grote schade oplopen, en zorgen dat je op dag twee, drie en meer, verder kan bouwen op je start.

Maarten Lafeber en Jurrian van der Vaart deden dat het beste op Lumine Golf waar ze allebei speelden op de Hills Course. 

Lafeber begon met een vroege bogey op de par-4 vijfde, maar leverde daarna geen enkele slag meer in, terwijl hij wel vijf keer een birdie maakte, waarvan drie op de laatste vijf holes. Met een 68 (-4) staat hij na de eerste dag gedeeld zevende.

Jurrian van der Vaart deed niet veel onder voor zijn geroutineerde landgenoot. Gestart in de eerste groep van de dag stond zijn naam de hele tijd hoog op het leaderboard. Dankzij birdies op twee, zeven en negen - en nog een birdie en bogey op de back-nine - staat Van der Vaart er net als Lafeber prima (T14) voor.

Ook Johannes Veerman opende onder par. De Nederlandse Amerikaan deed dat met een ronde in één onder par wat bescheidener, maar ook hij staat na achttien holes 'in het rood': met -1 deelt hij de gedeeld 41ste plaats.

Alleen Daan Huizing had geen start om over naar huis te schrijven, maar ook de Soestenaar weet dat de weg naar een kaart nog lang is. Huizing speelde als enige van de Nederlanders op de Lakes, tekende daar voor een rondje in twee boven par, en staat daardoor slechts op plaats 102.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws