Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport.nl
Tour

Klein venijn

Het was op dag 1 van het Players Championship weer goed te zien: korte holes zijn niet altijd gemakkelijk.

Sommige architecten blijven er maar aan vasthouden: par-3’en van tweehonderd meter. Pete Dye bewees met zijn zeventiende op de TPC van Sawgrass dat een hole van 125 meter ook aantrekkelijk kan zijn.

Tijdens de eerste ronde van het Players Championship, met 144 topspelers, belandden veertien ballen in het water op de hole met de eilandgreen. Veel, maar lang geen record voor de eerste dag. In 2007 gingen er maar liefst vijftig kopje onder.

De gemiddelde score was donderdag exact 3 en daarmee kreeg de hole een (theoretische) stroke-index van 11. Gemiddeld sloeg ‘het veld’ de bal tot op iets minder dan zes meter van de cup.

Er werd één hole in one gemaakt: Ryan Moore zorgde voor de negende ace in de historie van het Players Championship.

Op donderdag stond de vlag voorop. Vrijdag wordt hij links achterop gestoken. Dan heb je ogenschijnlijk meer ruimte (21 stappen van de voorkant), maar nu komt het water achter de green ongetwijfeld in het spel.

Na de eerste ronde van het met 12,5 miljoen dollar gedoteerde kampioenschap staan Tommy Fleetwood en Keegan Bradley na een 65 (-7) bovenaan. Ze hebben een slag voorsprong op de rest van het veld. Fleetwood en Bradley waren afgelopen week ook de leiders – na 36 holes – tijdens de Arnold Palmer Invitational.

Harris English had samen met de al genoemde Ryan Moore de slag van de dag: hij maakte een albatross op de par-5 elfde – alweer de derde in de laatste drie edities van het Players Championship.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 18.00 – 24.00 uur rechtstreeks uit.

Stand en vanaf 12.50 uur Live Scoring via website PGA Tour

 

 

 

Gerelateerd nieuws