Door: Foeke Collet Fotografie: LET
Tour

Putter Luiten weigert dienst

'Het was een frustrerende derde ronde', mopperde Joost Luiten op zijn website na zijn derde ronde in de Nedbank Golf Challenge. 'Als je 33 putts nodig hebt, dan ga je gewoon niet laag scoren.'

 

'Ik maak ook een paar coursemanagement fouten die me een slag of drie kosten en dan maak je het jezelf wel heel moeilijk', ging hij verder. Het resulteerde in een rondje level par (72), met birdies op 1, 10 en 13, een bogey op 16 en een heel dure double bogey op de moeilijke 8ste hole. 'Ik sloeg mijn bal over de green en een chip en drie putts later stond er een 6 op de kaart.'

De weigerende putter ('De langste putt voor birdie die ik maak was anderhalve meter.') kostte hem uiteindelijk vier plaatsen op het leaderboard en de Nederlander begin de laatste dag van de Nedbank Golf Challenge op de 14de plaats (-1).

Een goede slotronde kan overigens nog heel lucratief zijn. Twee slagen minder en Luiten staat vijfde. 'Morgen goed eindigen', is dus het plan. Een zesde titel lijkt buiten bereik, zeker als je ziet hoe lastig het scoren is op het lange en Gary Player Golf Club. De laagste ronde  van de dag was een 65 (-7) van Francesco Molinari, die hiermee 38 plaatsen won en de top-5 binnenstormde.

Scott Jamieson heeft morgen de beste papieren. De Schot maakte goed gebruik van het feit dat het minder hard waaide dan de eerste twee dagen en ging rond in 67 slagen. Hij  nam hiermee de leiding over van Victor Dubuisson (71), van wie we al twee jaar nauwelijks iets horen, maar die de vorm weer lijkt te hebben gevonden. Jamieson heeft op -8 een slag voorsprong op het Franse enfant terrible, en twee slagen op Martin Kaymer (69) en thuisfavoriet Brandon Grace (68).

Leaderboard

Gerelateerd nieuws