Door: Foeke Collet
Tour

Johnson weer op jacht naar nummer-1

Met een tweede ronde in 63 slagen nam Dustin Johnson de leiding over in de St Jude Classic. Als hij die positie nog 36 holes weet vast te houden, is hij weer de nummer-1 van de wereld.

 

Johnson speelt hier om ritme op te doen voor het U.S. Open van volgende week en dat lijkt aardig te lukken. 'Ik heb in april en mei maar twee keer gespeeld en wil scherp blijven', aldus de 17-voudige winnaar op de PGA Tour.

Dat doel werd in ronde twee in ieder geval bereikt. D.J. maakte zeven birdies en een eagle (sandwedge van honderd meter), en vooral zijn tweede negen in 29 slagen (-7) was zeer indrukwekkend. 'Als je de fairway weet te vinden, kun je hier birdiekansen creëren. Dat deed ik vandaag.'

Met de 63 (-7) kwam zijn totaal op -10, steeg hij twaalf plaatsen en nam hij een slag voorsprong op de rest van het veld. Als hij die tot het einde weet vast te houden, ligt er een bonus klaar: bij winst wordt hij weer de nummer-1 van de wereld, een positie die hij 64 weken bekleedde voordat Justin Thomas hem van de troon stootte.

De 63 van Johnson was overigens niet de laagste ronde van de dag. Die kwam op naam van Brandt Snedeker, die met een 62 (-8) slechts één slag van het baanrecord op TPC Southwind bleef.

'Het ging lekker, dat moge duidelijk zijn', aldus Snedeker, die acht birdies maakte en slechts 22 putts nodig had. 'Het was een van die dagen dat de hole zo groot als een emmer lijkt en je geen putt kunt missen.' Op -7 heeft Snedeker slechts drie slagen achterstand op Johnson.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws