Door: Foeke Collet
Tour

Johnson vol vertrouwen na titel nummer-18

Met zijn achttiende titel op de PGA Tour heroverde Dustin Johnson de hoogste positie op de wereldranglijst. 'Dit is een goed statement in de week van een Major.'

 

Drie weken mocht Justin Thomas zich de beste golfer van de wereld noemen, voordat Dustin Johnson de toppositie – die hij eerder 64 weken bekleedde – heroverde met winst van de St Jude Classic.

'Dat ik weer nummer-1 ben is een mooie bonus, maar deze week winnen, met alles wat er op het spel staat, is een grotere boost voor mijn zelfvertrouwen', aldus Johnson. En zelfvertrouwen is altijd welkom, vier dagen voor de start van het U.S. Open.

De manier waarop de longhitter zijn achttiende titel op de PGA Tour binnenhaalde, mocht er ook wezen: vanaf 155 meter sloeg hij een ijzer-9 in één keer in de hole voor een eagle. Strik erom en cheque ophalen.

'Dat heb ik één keer eerder meegemaakt, als junior, maar toen kreeg ik 'm om mijn oren kreeg van Kevin Kisner', aldus Johnson. 'Kevin sloeg de bal veel te dun, maar hij raakte de vlag en hij verdween in de hole, waardoor ik het toernooi op één slag verloor. Dit is een stuk beter.'

Meer nog dan de hole-out voor het toernooi was het echter zijn putter die Johnson goede hoop geeft voor het Major Championship van deze week. Hij raakte in de slotronde slecht 12 van de 18 greens, maar zijn putter hielp hem elke keer uit de problemen, zodat hij uiteindelijk met zes slagen voorsprong de finish bereikte (-19).

'De laatste drie, vier toernooien had ik wat problemen met de putter, dus ik ben blij dat het deze week een stuk beter ging.' Johnson haalde onlangs de TaylorMade Spider Tour mallet weer van stal, waar hij het grootste deel van vorig seizoen mee speelde, en die wissel lijkt goed uit te pakken.

Leaderboard

 

 

Gerelateerd nieuws