Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Getty Images
Tour

Johnson sluipt omhoog

De nummer een van de wereld staat derde halverwege het Tournament of Champions, op een slag van de leiders.

Dustin Johnson liet een 68 noteren op de par-73 Plantation Course van het Kapalua Resort op het eiland Maui. Daarmee bereikte hij een totaal van 136 (-10).

Marc Leishman uit Australië behield met een 69 de leiding (-11), maar hij moet deze positie delen met de Amerikaan lefty Brian Harman, die in 68 slagen rondging.

Jon Rahm is na 36 holes van het met 6,3 miljoen dollar gedoteerde toernooi nog steeds de beste van de twee Europeanen. De Spanjaard is met -5 dertiende na een tweede ronde in 70 slagen.

De Amerikaanse media konden vrijdag maar geen genoeg krijgen van Jordan Spieth, die na de 75 op dag een 66 liet noteren. Desondanks staat de Texaan nog altijd buiten de top-10: hij deelt de dertiende plaats met onder anderen Rahm.

Titelverdediger Justin Thomas kreeg op de eerste twee dagen 71-75=146 achter zijn naam. Hij staat op een bescheiden gedeelde 27ste plaats. Er doen op Maui niet meer dan 34 spelers mee.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 21.00-1.00 uur rechtstreeks uit. Vanwege onder andere de start van de play-offs van de NFL zijn de starttijden zaterdag flink verschoven.

Stand na 36 holes en Live Scoring derde ronde vanaf 17.00 uur via website US Tour

 

 

Gerelateerd nieuws