Door: Foeke Collet
Tour

Johnson op pole-position

Gespeeld is het Tournament of Champions nog niet, maar met een derde ronde in 66 slagen nam Dustin Johnson overtuigend de leiding over. Met nog 18 holes te spelen heeft hij twee slagen voorsprong.

 

Overnight leader Marc Leishman leverde met een 76 (+3) maar liefst elf plaatsen in en 'de grote namen' profiteerden, met Dustin Johnson voorop. De nummer-1 van de wereld had slechts 66 slagen nodig om rond te komen op de par-73 van het Kapalua Resort op Maui en kwam hiermee op een totaal van -16.

Met nog één ronde te spelen verdedigt hij een voorsprong van twee slagen op Brian Harman (69).

Ook Jon Rahm had het vizier in de derde ronde op scherp staan – na eveneens een 66 (-7) steeg hij tien plaatsen en staat hij op vier slagen van zijn collega longhitter Johnson.

 

Rickie Fowler stond de eerste dag vooral in de schijnwerpers om zijn Hawaii bloesje – dat ook nog eens uit zijn broek hing... foei – maar hij bewees dat hij ook heel goed kan golfen. Met een 68 speelde hij zich in-contention – vijf slagen is met een geweldige slotronde wellicht nét te overbruggen. Jason Dufner (69) staat ook op -11.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws