Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Johnson ongenaakbaar

De voorsprong waarmee 's werelds nummer 1 naar de laatste dag ging bleek een solide basis voor een ruime overwinning.

Na 54 holes stond Johnson twee slagen voor op Brian Harman en de rest van het veld, toen de rook op het Kapalua Resort op Maui was opgetrokken bedroeg die voorsprong maar liefst acht slagen en stond DJ met de eerste hoofdprijs van het jaar 2018 in zijn handen.

Het is nog maar januari maar de Amerikaan bezorgde zich nu al een plekje in de geschiedenisboeken. De zege in het Tournament of Champions betekende dat hij nu al elf seizoenen achter elkaar minstens een wedstrijd won, en daarmee plaatst hij zich in een eliteclubje met mannen als Tiger Woods en Jack Nicklaus.

Bijna had DJ zich nog in een ander bijzonder clubje gespeeld: mannen die een hole in one maakten op een par-4. Het lukte hem op luttele centimeters na op de par-4 twaalde waar hij zijn drive ruim 400 yards sloeg en de bal maar net voor de hole tot stilstand zag komen voor een tap-in eagle. Dat hij daarna nog birdie maakte op veertien, vijftien en zestien was louter voor de statistieken: de zege was op dat moment al in cement gegoten. 

Na rondes in 69, 68, 66 en 65 slagen eindigde Johnson op -24, acht slagen voor runner-up Jon Rahm en tien op nummer drie Rickie Fowler.

'Ik heb het gevoel dat er nog altijd veel ruimte is voor verbetering', klonk het echter direct na de ronde uit Johnson's mond, om daar met gevoel voor understatement aan toe te voegen 'maar het gaat de goede kant op.'

 

 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws