Door: Foeke Collet
Tour

Huizing wint Jordan Mixed Open

In 2013, zijn eerste jaar als prof, won Daan Huizing twee keer op de Challenge Tour, maar daarna greep hij steeds mis. Tot vandaag.

 

'Ik ben er klaar voor', zei de 28-jarige Nederlander gisteren na de tweede ronde. 'Ik heb de baan nu twee keer gespeeld met een compleet andere windrichting en weet wat ik moet doen. Ik ben in een goede positie en nu is het zaak om te winnen.'

En dat deed hij.

Zes jaar nadat hij Northern Ireland Open en de Kharkov Superior Cup op zijn naam schreef, was hij nu de sterkste in het Jordan Mixed Open, het eerste gemixte toernooi met Challenge Tour-spelers, LET-speelsters en senioren. 

Met ronden 64, 68 en 68 kwam hij op een totaal van 200 slagen (-16), waarmee hij Meghan MacLaren (72) twee slagen achter zich wist te houden.

De Engelse LET-speelster begon de slotdag na twee keer een 65 (-7) met twee slagen voorsprong op Huizing en breidde die met drie birdies op haar eerste vijf holes uit tot maar liefst vijf slagen.

Een two shot swing op de par-3 zesde gaf Huizing echter weer hoop. De Nederlander maakte een birdie, MacLaren bogey, zodat het gat nog maar drie slagen was. En die voorsprong leverde de Engelse na de turn in twee holes helemaal in, zodat het gevecht na elf holes weer helemaal open was.

De laatste zeven holes liet Huizing zien dat hij de titel verdiende. Met drie birdies en een bogey nam hij definitief afstand van MacLaren, die niet verder kwam dan een reeks parren. Huizing mocht een cheque van € 53.847,- mee naar huis nemen.

'Het was een gevecht en zeker op de back-nine niet altijd even mooi', aldus Huizing na zijn ronde. 'Ik had net als gisteren een paar afzwaaiers naar rechts, maar ik ben goed blijven knokken. Mentaal zat het goed en dat heeft me erdoorheen geholpen.'

'Het is heel speciaal om de winnaar van deze eerste editie te zijn. En hopelijk komen er meer, want het was geweldig om in de laatste groep te spelen met iemand van de Seniour Tour, de Challenge Tour en een dame. De vibe was anders dan normaal en het was een mooi gevecht.' 

Wil Besseling eindigde gedeeld 16de (-7) en Darius van Driel werd gedeeld 33ste (-3)

De eerste editie van een gemixt toernooi kan zeker een succes genoemd worden. De deelnemers waren zonder uitzondering enthousiast en de aanpassing van de baanlengte voor elke groep resulteerde in een mooie verdeling: van de 66 spelers die de cut haalden spelen er 20 op de LET, 21 op de Senior Tour en 25 op de Challenge Tour.

Later meer.

Leaderboard

 

 

Gerelateerd nieuws