Door: Foeke Collet
Tour

Huizing houdt het gas erop

Met een 68 (-4) handhaafde Daan Huizing zich in de bovenste regionen van het leaderboad van het Jordan Mixed Open. Ook Wil Besseling en Darius van Driel haalde de cut.

 

Huizing maakte net als gisteren één bogey en wist hier op dag twee vijf birdies tegenover te stellen, waarmee hij zijn totaal na twee van de drie ronden op -12 bracht.

In het Jordan Mixed Open spelen voor het eerst mannen (Challenge Tour), vrouwen (LET) en senioren (Staysure Tour) tegen elkaar. De beste zestig na twee ronden gaan door naar de beslissende derde ronde.

De deelnemers zijn enthousiast over het nieuwe format. Elke groep speelt van een andere tee, maar de afstanden lijken keurig op elkaar afgestemd. Op de meeste holes liggen de drives van alle spelers redelijk dicht bij elkaar en ook de scores doen vermoeden dat het een eerlijk gevecht is.

Een gevecht waarbij Daan Huizing volop in-contention is.

De 28-jarige Challenge Tour-speler ging met -12 een groot deel van de dag aan de leiding en kreeg pas laat gezelschap van Meghan MacLaren. De LET-speelster ging 'erop en erover' met een foutloze 65 (-7) en begint de slotronde met een voorsprong van twee slagen op de Nederlander.

Wil Besseling (70-69) staat gedeeld 13de (-5), Darius van Driel (71-72) gedeeld 39ste (-1)

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws