Door: Foeke Collet
Tour

Huizing grijpt net naast promotie

Heel, héél dicht was Daan Huizing bij een kaart voor de Europese Tour, maar een double bogey op de zeventiende hole gooide roet in het eten.

 

De opdracht van deze week was lastig: eerste of alleen tweede worden in het slottoernooi van de Challenge Tour om vijftiende in de jaarranking te worden en zo de laatste kaart voor de Europese Tour in te pikken.

Toch kwam Huizing heel dichtbij. Na zestien holes in de Grand Final stond hij vijf onder voor de dag en -16 voor het toernooi, waarmee hij op dat moment alleen tweede stond en de zo gewenste kaart virtueel in zijn broekzak zat.

Het mocht echter niet zo zijn.

De Nederlander maakte een double bogey op de par-4 zeventiende, waarmee hij terugviel naar de derde plek in de Grand Final. En dat was niet genoeg.

De birdie op de slothole was goed voor de statistieken en getuigde van veel karakter, maar het was to little to late. Met een ronde 68 (-4) en bleef Huizing steken op de solo derde plaats (-15), op twee slagen van de leider.

Ja, zonder die double bogey op hole-17 was hij dus gedeeld eerste geworden.... Je kunt in golf niet zo rekenen – er gaat een heel seizoen aan vooraf – maar soms is dat bijna onmogelijk als de prijs zó dichtbij is.

Huizing maakt met dit resultaat een grote sprong op de Order of Merit, maar het doel, de top 15, blijft net buiten bereik. Wat rest is de Qualifying School.

Darius van Driel sloot het seizoen af met een 70 (-2) en een gedeeld 13de plaats (-7).

Leaderboard Grand Final

Jaarranglijst Road to Ras Khaimah

 

Gerelateerd nieuws