Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Tour

Huizing eenvoudig door naar weekend

Nederlander blijft nog even in Australië, Veerman koploper in Thailand

Een week na het weinig succesvol verlopen Nederlandse optreden in de World Cup, zijn beide landgenoten nog down-under. Waar Joost Luiten geniet van een welverdiende vakantie aan het eind van het seizoen, maakt Daan Huizing gebruik van de kans als Challenge Tour speler mee te mogen doen aan het Australian PGA Championship, een wedstrijd die onderdeel uitmaakt van de Europese Tour.

Na de eerste ronde, na twee holes eigenlijk al, leek het optreden van de Soestenaar wel eens kort te kunnen gaan duren. Huizing opende met bogey/dubbel bogey, al kwam hij uiteindelijk binnen met een score net boven par (+1) nadat hij in het verloop van de ronde naast nog een paar bogeys ook vijf birdies maakte.

Met die score stond Huizing evenwel buiten de cutline en dus was een lage(re) score nodig op de tweede speeldag. Een taak die de Nederlander naar behoren uitvoerde. Huizing maakte zes birdies tegenover drie bogeys - waarvan een op de slothole - om binnen te komen met een 69 (-3) op zijn scorekaart voor een totaal van -2 voor de wedstrijd, ruim voldoende om er ook in het weekend nog bij te zijn in de door aussie Cameron Smith (-9) aangevoerde veld.

Leaderboard

Asian Tour

Op de Asian Tour gaat de Nederlandse Amerikaan - of Amerikaanse Nederlander .- Johannes Veerman als koploper naar het weekend in de Queen's Cup in Thailand. Veerman opende de wedstrijd met een indrukwekkende 62 en trok de goede lijn door naar de vrijdag. Dankzij een tweede omloop in 65 slagen gaat hij als leider naar het weekend al is de voorsprong op de achtervolgers klein.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws