Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Tour
3

Huizing door na slordig slot

Voor de 22ste keer in 46 toernooien haalde Daan Huizing in een wedstrijd van de Europese Tour de cut.

Met een 70 kwam Huizing in het Shot Clock Masters in Oostenrijk op een totaal van twee onder par. Daarmee staat hij op de gedeelde 27ste plaats, op zeven slagen van de Finse leider Mikko Korhonen.

De cut viel op de par-72 baan van de Diamond Country Club op twee boven.

Met nog één hole te gaan stond Daan Huizing er nog een stuk beter voor, maar hij maakte een double bogey – de tweede van de week – op de par-3 achttiende.

Huizing eindigde in zijn voorgaande 45 wedstrijden van de Europese Tour nog nooit in de top-10. Dat zou een mooi doel voor deze week zijn.

Het Shot Clock Masters is immers een historisch toernooi. Nog nooit stond in een kampioenschap op het hoogste niveau de klok centraal.

De 120 spelers die aan de start verschenen, hebben dat allen goed beseft, want de meeste drieballen gingen in iets meer dan vier uur rond. Kom daar maar eens om in ‘gewone’ toernooien.

Er werden een paar zogenaamde Time Extensions gevraagd, maar niemand had te veel tijd nodig voor een van zijn slagen.

Mikko Korhonen tracht al jaren door te breken op de Europese Tour, maar de Fin moest van 2003 tot en met 2014 steevast naar de Qualifying School. De laatste jaren is er echter sprake van een lichte verbetering. Zo eindigde hij in 2017 twee keer als tweede in het Tshwane Open – en in Oostenrijk.

Deze week liet hij scores van 68 en 67 noteren voor een totaal van -9.

Dat moet de wijnliefhebber uit Helsinki moed geven om de komende dagen te trachten eindelijk een zege te behalen.

Maar Korhonen (37) weet dat er meer kapers op de kust zijn. Een mengeling van ervaren en jonge spelers staat klaar om fouten van de Fin af te straffen.

Een van hen is de onverslijtbare Miguel Angel Jiménez, die na 36 holes niet meer dan twee slagen achterstand op Korhonen heeft.

De 54-jarige Spanjaard maakte na een weggeslagen drive op negen – zijn achttiende hole – een double bogey. Jiménez was even boos omdat een rood paaltje in het struweel niet de begrenzing van een waterhindernis was. Hij kreeg – zoals was te verwachten – geen gehoor bij opperreferee John Paramor.

Maar zijn humeur was na het tekenen van zijn kaart al snel weer beter bij de gedachte aan een goede lunch met een mooi glas wijn.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 13.30-17.30 uur rechtstreeks uit.

Stand na 36 holes en Live Scoring derde ronde via website Europese Tour

Challenge Tour

In de KPMG Trophy in Belgie zijn drie landgenoten zeker van een plaats in het weekend.

Wil Besseling staat er van de overgebleven Nederlanders op L'Empereur het beste voor. De Noord-Hollander opende gisteren met een prima 68 en verbeterde zichzelf vandaag nog een paar slagen. Na negen holes was hij al vier onder par voor de dag, om uiteindelijk met vijf onder (66), en als gedeeld twaalfde, van de baan te stappen.

Maarten Lafeber mag zich morgen ook melden op de eerste tee om de derde ronde te spelen. De routinier haalde dit seizoen nog geen enkele keer de cut, maar kwam de eerste twee dagen geen seconde in gevaar. Met twee rondes in 68 slagen mag hij als gedeeld 22ste door.

Ook Lars van Meijel mag nog 36 holes aan de bak op het circuit waar hij dit seizoen debuteert. De Brabander speelde in een van de laatste groepen van de dag, tekende net als op de eerste dag voor een 69, en leerde vrij snel na het tekenen van zijn kaart dat hij met -4 de cut 'on the number' had gehaald.

Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton en Darius van Driel tekenden vandaag alledrie voor een ronde in de zestig, maar kwamen eveneens alledrie net te kort om de gisteren opgelopen schade daar voldoende mee te herstellen. 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws