Door: Foeke Collet
Tour

Hé, daar is Wilson weer

Veteraan Oliver Wilson meldt zich in Qatar weer eens in de kopgroep. Mike Toorop miste ruim de cut.

 

Toorop had zich zijn eerste ronde op het hoogste niveau beslist anders voorgesteld. De kersverse prof had zijn deelname aan het Qatar Masters afgedwongen via een lokaal kwalificatietoernooi, maar kon die goede lijn in eerste instantie niet doortrekken.

De 20-jarige speler maakte gisteren drie bogeys en drie double bogeys en kon hier maar één birdie tegenover stellen, zodat de teller pas op 80 stopte. Gelukkig herstelde hij zich op dag twee keurig met een rondje level par (72). De cut bleef vanzelfsprekend ver buiten bereik, maar hij is een mooie ervaring rijker.

In de bovenste regionen van het leaderboard laten de Belgen zich van hun beste kant zien. Met een totaal van -6 hoeven Nicolas Colsaerts en Thomas Detry halverwege het toernooi slechts twee slagen toe te geven op de leiders.

De koppositie wordt gedeeld door Fransman Mike Lorenzo-Vera en de Zuid-Afrikaan Justin Harding, die met twee keer een 68 tot -8 kwamen.

Ze hebben een slag voorsprong op veteraan Oliver Wilson (-7). De 38-jarige Engelsman heeft een carrière die leest als een jongensboek.

Hij zat in het winnende Walker Cup team van 2003, werd tussen 2006 en 2009 maar liefst negen keer tweede op de Europese Tour en speelde zelfs de Ryder Cup.

In 2011 verloor hij zijn kaart, maar hij herstelde zich drie jaar later briljant met winst in het Alfred Dunhill Links Championship. In 2016 'degradeerde' hij echter weer en kwam ondanks twee overwinningen op de Challenge Tour net een fractie tekort om op het hoogste niveau terug te keren– hij werd 17de.

Een overwinning in Qatar zou zijn derde leven op het hoogste niveau kunnen betekenen.

'Het is lastig om mezelf geen druk op te leggen', aldus Wilson, die op de gok een vliegticket naar Qatar had gekocht. 'Ik weet niet hoeveel toernooien ik kan spelen en moet er staan als er plek is. Maar ik ga de goede kant op en krijg steeds meer vertrouwen in mijn spel. Hopelijk komen ook de resultaten.'

Leaderboard

 

 

 

Gerelateerd nieuws