Door: Foeke Collet Fotografie: Golfsupport
Tour

Harding blijft het peloton voor

Met birdies op zijn laatste drie holes hield Justin Harding negen achtervolgers van zich af en won hij met het Qatar Masters zijn eerste titel op het hoogste niveau.

 

De 33-jarige Zuid-Afrikaan had geen vol speelrecht op de Europese Tour, maar was afgelopen zomer wel twee keer de sterkste op de Sunshine Tour en twee keer op de Asian Tour, dus hij wist al wat winnen is.

Toch leek Harding zijn kansen op de titel in Qatar om zeep te helpen met twee bogeys vlak voor de turn. De Japanner Jinho Choi profiteerde optimaal en zette met een briljante 64 (-8) het clubhouse target op -11.

Harding herstelde zich echter met vijf birdies op zijn tweede negen en kwam met een 66 (-6) tot een totaal van 275 slagen (-13).

 

 

Vervolgens moest hij echter nog lang wachten of niet iemand uit de laatste groepen hier overheen ging. 'Dat was zenuwslopend', aldus de Zuid-Afrikaan. 'Dat ken ik niet niet en ik vond het niks. Maar uiteindelijk liep het goed af.'

Choi, Coetzee, Bezuidenhout, Campillo, Karlsson, Lorenzo-Vera, Van Rooyen, Elvira en Wilson bleven stuk voor stuk op -11 steken, zodat Harding zich in zijn 54ste start tot de winnaar mocht laten kronen.

Leaderboard

 

 

Gerelateerd nieuws