Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Geduld Fowler beloond

Amerikaan haalt zege Waste Management Phoenix Open ternauwernood binnen

Voor het eerst sinds de Honda Classic van 2017 (foto) stapte de inmiddels dertigjarige Amerikaan als winnaar van de baan bij een wedstrijd van de Amerikaanse Tour. Al scheelde het heel weinig of Fowler had weer misgegrepen.

Lang leek er niets aan de hand voor de man uit Murrieta, zelfs een dubbele bogey op de par-4 vijfde en het uitblijven van birdies op de front-nine brachten zijn voorsprong niet in gevaar. Na de turn kwam Fowler echter - letterlijk en figuurlijk - in zwaar weer terecht. In drie holes tijd verspeelde de Amerikaan zijn riant ogende voorsprong dankzij bogeys op tien en twaalf en maar liefst een triple bogey op elf. Vooral die '7' deed veel stof opwaaien.

Fowler zag zijn chip naar de vlag over de green en in het water rollen, dropte de bal, liep naar de green om de situatie te bestuderen en op dat moment rolde de bal achter hem opnieuw in het water. Na overleg met de rulesofficial van dienst leverde dit hem nog een strafslag op, op weg naar een triple bogey.

'Ik hoop een situatie als dat nooit meer mee te maken', zei Fowler na afloop van de ronde met een glas champagne in zijn handen. 'Eigenlijk alles wat fout kon gaan op die hole, ging ook fout. Al blijft het interessant: we deden niets waardoor de bal kon gaan bewegen na die drop en toch kregen we een strafslag.'

Met nog 1/3 ronde te spelen was de ruime voorsprong volledig verdwenen en niet veel later had Grace de leiding zelfs overgenomen. Fowler toonde echter zijn vechtlust, richtte zich op, maakte op hole vijftien en zeventien birdie en kwam daarmee alsnog als eerste over de finish. Ondanks een slotronde in 74 slagen eindigde hij op -17, twee slagen voor de Zuid-Afrikaan Branden Grace en drie slagen voor Justin Thomas die bij een zege de nieuwe nummer 3 van de wereld was geworden.

 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws