Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Francesco Molinari wint Arnold Palmer Invitational

Italiaan de beste in Europees onderonsje

Het finale leaderboard leek haast wel een screenshot van de Europese Tour, zoveel spelers van het oude continent stonden er op de bovenste plaatsen van het Arnold Palmer Invitational. Rory McIlroy en Matt Wallace deelden de zesde plaats, Rafa Cabrera Bello en Tommy Fleetwood eindigden met -9 als gedeeld derde, terwijl Matthew Fitzpatrick met -10 nog het dichtste bij winnaar Francesco Molinari wist te blijven.

Voor de Italiaan was de zege in Orlando zijn derde overwinning op de PGA Tour in de laatste twaalf starts. Een hoog moyene, helemaal als je in ogenschouw neemt dat hij in zijn eerste 120 optredens niet één keer wist te winnen.

De zege in het toernooi van The King dankte Molinari vooral aan een vlekkeloos optreden op de laatste dag. De man uit Turijn ging als gedeeld zeventiende, en met vijf slagen achterstand op koploper Fitzpatrick naar de laatste dag, maar speelde zich dankzij een foutloze 64 (-8) alsnog naar de kop van de wedstrijd. 

'Ik wilde vanaf het begin van de ronde agressief spelen, dan helpt het dat er veel putts vallen, zeker naar mijn standaard. Ik denk dat dit wel eens mijn beste ronde op de greens uit mijn loopbaan zou kunnen zijn, en om dat uitgerekend hier te doen, onder deze omstandigheden, in Arnie's place...', aldus Molinari die het toernooi besloot met een putt van ruim dertien meter. 

Einduitslag

 

 

Gerelateerd nieuws