Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Tour

Fraaie top-10 Meekers op Belfius Ladies Open

Franse zege wedstrijd LETAS op Cleydael

Het circuit dat zich één niveau onder het hoogste Europese vrouwencircuit bevindt, is geen circuit om rijk van te worden, maar vooral een springplank om je een weg naar boven te spelen en om te testen waar je staat met je spel.

Het antwoord op die vraag kan na drie dagen positief beantwoord worden door Romy Meekers, Zhen Bontan, en in iets mindere mate Pasqualle Coffa en Mayka Hoogeboom.

De hoogste Nederlandse notering was weggelegd voor Romy Meekers. De speelster van De Pan opende met een ronde level par en deed vooral op de tweede dag goede zaken met een 69. Dat ze op de laatste dag niet verder kwam dan een ronde net boven par (+1) zorgde er evenwel niet voor dat ze nog uit de top-10 viel waarmee een prima toernooi ook een prima eindklassering opleverde voor de topamateur.

Ook club- en teamgenoot Bontan liet Belgie met een goed gevoel achter zich. Een béter gevoel misschien zelfs wel, want elke dag ging de speelster van oranje wat beter spelen: een 75 op dag 1, een 72 op dag 2, om tenslotte te eindigen met een 68, de laagste score van de dag en de gedeeld laagste score van het toernooi. Door die -4 klom ze flink en eindigde ze maar net buiten de top-10: T12.

Ook de derde Nederlandse amateur in het veld won terrein op de laatste dag. Hoogeboom speelde weliswaar boven par op de laatste dag, in de staart van het klassement leverde haar dat evengoed winst op waardoor ze uiteindelijk eindigde als 47. 

De enige Nederlandse pro die de cut haalde (Joyce Chong miste, net als Anouk Sohier, de cut) moest genoegen nemen met de gedeeld 25ste plaats. Coffa besloot de wedstrijd met een ronde in 73 slagen en leverde daardoor acht plaatsen in in de door Emma Grechi gewonnen wedstrijd.

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws