Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Getty Images
Tour

Finau vooraan

Zeven Amerikanen in top-10

Voor Joost Luiten was geen plek in het veld van het HSBC Champions, de wedstrijd die onderdeel uitmaakt van de World Golf Championships. De zege van de Nederlander in Oman woog niet zwaar genoeg om de geblesseerde maanden op te vangen en dus doet de wedstrijd in China het zonder Nederlandse inbreng.

Halverwege de wedstrijd zijn het vooral de Amerikanen die de toon zetten. Van de twaalf spelers die T10 of beter staan, komen er maar liefst zeven uit Amerika. 

Kyle Stanley, Perez en Keegan Bradley staan - net als Thomas Pieters die met een 64 de beste score van de dag binnenbracht - met -5 op de gedeeld zevende plaats. Patrick Cantlay staat met -6 zesde, één slag achter Patrick Reed die zijn uistekende 64 van dag 1 geen vervolg kon geven op de tweede speeldag (72) en met -8 gedeeld tweede staat. Een plek die hij deelt met de Engelsen Fleetwood en Rose.

De leiding in Shanghai is in handen van Tony Finau. De lange Amerikaan heeft - ondanks een dubbele bogey op de par-4 elfde - een gat van drie slagen ten opzichte van de eerste achtervolgers. Na rondes in 66 en 67 slagen voert hij het veld met -11 comfortabel aan. 

Toch was Finau nog allerminst gerust op een goede afloop.

'Er zijn veel goede spelers hier deze week en allemaal zijn ze er op uit me te achterhalen. Ik moet ook de komende dagen aan blijven vallen, birdies blijven maken, en fouten zoveel mogelijk van de kaart houden. Als dat lukt kan het een goed weekend worden.'

Leaderboard

Gerelateerd nieuws