Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport.nl
Tour

Europeanen sterk in Florida

Tommy Fleetwood is een van de twee leiders na de eerste 36 holes van de Arnold Palmer Invitational.

De Engelsman speelde de tweede ronde op de in Orlando gelegen par-72 baan van Bay Hill in 66 slagen om op een totaal van 135 (-9) te komen.

Fleetwood deelt de eerste plaats met Keegan Bradley. De winnaar van het PGA Championship van 2011 liet vrijdag een 68 noteren.

De twee hebben een voorsprong van vier slagen op de rest van het veld. Beiden hebben het toernooi van in de 2016 overleden Arnold Palmer nog nooit gewonnen.

Zes spelers staan halverwege het met 9,1 miljoen dollar gedoteerde toernooi op een totaal van vijf onder: Brits Open-kampioen Francesco Molinari, Jhonattan Vegas, Billy Horschel, Roger Sloan, Kevin Kisner en de winnaar van vorige week, Keith Mitchell.

Niet alleen Fleetwood en Molinari – de twee goede vrienden – doen het vooralsnog goed. Ook Eddie Pepperell , Matthew Fitzpatrick, Matt Wallace en Rafa Cabrera Bello (-4) staan er prima voor.

De cut viel op een boven (145, +1). Goede spelers die een vrij weekeinde hebben: Phil Mickelson, Brooks Koepka en de ‘oude’ held van vorige week, Vijay Singh.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 18.30-24.00 uur live uit

Stand na 36 holes en vanaf 14.30 uur Live Scoring via website PGA Tour

 

Gerelateerd nieuws