Door: Foeke Collet
Tour

Eindelijk prijs voor Campillo

Na elf jaar en 229 pogingen mocht Jorge Campillo in Marokko eindelijk zijn eerste zege op de Europese Tour noteren. Joost Luiten werd 25ste.

 

Met de vorm zat het wel goed bij de 32-jarige Spanjaard. Campillo 'draaide' in 2018 zijn beste seizoen ooit (26ste in de Race to Dubai) en die lijn trok hij stevig door naar dit seizoen: in de afgelopen vier toernooien werd hij twee keer derde en één keer tweede. Maar wat was het hard werken voor die eerste zege.

Op de lastige baan baan van Royal Golf Dar Es Salam kwam geen enkele kanshebber geweldig uit de starblokken, zodat de Trophee Hassan II op de backnine op zondag nog voor een handvol spelers voor het grijpen lag.

Waar andere kanshebbers op de tweede negen slagen moesten inleveren, herstelde Campillo zich juist van zijn matige start (twee bogeys in zijn eerste drie holes), en noteerde hij birdies op hole-11, 16 en 17.

Die eindsprint bleek de competitie te machtig.

Campillo besloot het toernooi met een 71 (-2), waarmee hij zijn totaal op -9 bracht en Sean Crocker (72), Julian Suri (71) en Erik van Rooyen (74) twee slagen voor bleef.

In zijn 229ste start was het dus eindelijk raak, zodat de Spanjaard zich – na zes tweede plaatsen – eindelijk een winnaar op de Europese Tour mag noemen.

Joost Luiten wist op de slotdag niet onder par te komen. Met een 73 (+1) leverde hij een handvol plaatsen in, zodat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een 25ste plaats (+1).

'Mijn lange spel was prima, maar ik had vier dagen problemen op de greens', vatte Luiten zijn toernooi samen op zijn website. 'Ze waren erg traag dit jaar, ik denk maar 9,5 op de stimpmeter. Ik putt vaak moeizaam op langzame greens en dat was deze week ook weer zo.'

De Nederlandse nummer 1 speelt volgende week niet, maar bereid zich in Nederland voor op het British Masters en het PGA Championship.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws