Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Eerste voor Tway

Tiende winnende vader-zoon combinatie

Niet langer is Bob Tway de enige winnaar aan de zondagse familiedis en Tway senior kon zijn tranen dan ook nauwelijks bedwingen toen zoon Kevin zijn eerste zege binnenhaalde in het Safeway Open.

Makkelijk ging dat niet voor de dertigjarige Amerikaan. Niet alleen was het dringen aan kop van het leaderboard - maar liefst acht spelers eindigden op een slag van de winnaar - er was ook een play-off met drie man voor nodig om tot een winnaar te komen.

Met nog negen holes te spelen leek een verlenging allerminst waarschijnlijk. Brandt Snedeker bereikte de turn met een comfortabale vier slagen voorsprong, en leek zich ondanks de wind, fluitend naar de finish te spelen.

Het liep echter anders. Snedeker maakte direct na de turn drie opeenvolgende bogeys en zette de deur daarmee wagenwijd open. Een birdie op de par-5 zestiende leek de wedstrijd toch in zijn voordeel te doen kantelen, maar een bogey op de par-4 zeventiende en een par op de par-5 achttiende zorgde ervoor dat een verlening noodzakelijk werd om tot een winnaar te komen.

In de play-off was het Snedeker zelf die als eerste afviel. Waar Keven Tway en Ryan Moore birdie maakte op hole 18, kwam Sneker opnieuw niet verder dan een par. Ook de tweede extra gang langs hole 18 leverde geen winnaar op nadat Tway en Moore opnieuw allebei birdie maakten. Eén hole later viel de beslissing dan toch. Tway maakte birdie op de par-4 tiende en Moore moest daar het antwoord schuldig op blijven. 

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws