Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Eerste negen Woods indrukwekkend

Opnieuw onder par bij rentree.

Vier holes had Tiger Woods nodig om de golfwereld nóg wat enthousiaster te krijgen over zijn rentree nadat het gisteren al zo'n feest was voor de fans van de voormalig nummer 1 van de wereld. Niemand wist wat er van Woods verwacht mocht worden, maar zijn spel was goed, soms indrukwekkend en nagenoeg foutloos met een keurige 69 tot gevolg.

De tweede dag deed Woods er zelfs nog een schepje bovenop want na drie birdies op de eerste vier holes stond hij zomaar ineens bovenaan het leaderboard. Het veld mag nog zo klein zijn in Albany, dát is iets waar slechts weinigen rekening mee hielden. 'Hij maakt het ons ook wel heel moeilijk om geen hoge verwachtingen te hebben', zei een van de commentatoren dan ook met veel gevoel voor understatement toen Woods na een eagle op de par-5 negende in 31 slagen de turn bereikte.

Woods had niet lang nodig om weer aan kop te gaan.

 

Op de weg terug naar het clubhuis ging het allemaal wat moeizamer voor de gastheer van het invitatietoernooi - zijn score van +1 over de tweede negen bezorgde hem een 68 voor de dag  en -7 in totaal - hij liet opnieuw zien dat zijn revalidatie voorspoedig verloopt. Al waakte hij ervoor direct al te tevreden te zijn.

'Ik heb nog een lange weg te gaan voor ik weer ben waar ik eigenlijk wil zijn, maar dit ziet er goed uit. Mijn rug houdt zich prima, mijn spel was oke, al had ik wat moeite om de snelheid op de green vandaag in te schatten. Maar ik ben tevreden, het is fijn te zien dat ik weer mee kan doen op dit niveau.'

Leider halverwege de wedstrijd is Charley Hoffman. De Amerikaan ging rond in 63 slagen en voert met -12 het veld aan.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws