Door: Foeke Collet
Tour

Eén hole nekt Luiten

Met een 75 (+4) leverde Joost Luiten in de tweede ronde van het Andalucía Masters ruim dertig plaatsen in. Darius van Driel miste de cut.

 

Met birdies op zijn eerste twee holes kwam Luiten sterk uit de startblokken, maar nog voor de turn moest hij met een bogey en een double bogey het gewonnen terrein weer inleveren.

Na de turn wisselde de Nederlander birdies, parren en bogeys met elkaar af, maar dat was niet desastreus. Het was winderig en dan is een foutje op het lastige Valderrama snel gemaakt – en dat gold voor het gros van het veld, dus stond Luiten nog dicht op de top-10.

Wél dodelijk was de triple bogey op de par-5 zeventiende, waar hij gisteren nog met een slag winst van de green stapte. Luiten kelderde in één keer van de 11de (-2) naar de 42ste plaats (+2).

'Ik lag met twee slagen over de green in een bunker', vertelt Luiten op zijn webite. 'Geen probleem, maar mijn bal lag in een kleine divot omdat het zand niet goed was geharkt. Ik kon er niets mee en sloeg mijn bal in het water.'

'Ik had de volgende bal vanuit de dropzone kunnen spelen, maar met wind mee een korte slag over water naar een vlag voorop dat zag ik niet zitten en dus dropte ik in de bunker. Weer sloeg ik mijn bal over de green in het water. Dat was gewoon een slechte bunkerslag. Uiteindelijk maak ik met een goede putt nog een 8 maar het is natuurlijk heel erg balen.'

Het devies: uithuilen en opnieuw beginnen en 36 holes knokken om zo hoog mogelijk te eindigen.

Darius van Driel had met 73-74 (+5) net te veel slagen nodig om het weekend te halen.

Aan de kop van het veld zien we de naam van Christiaan Bezuidenhout terug. De Zuid-Afrikaan heeft op -8 (66-68) al een behoorlijk gat met de rest van het veld geslagen. Het Spaanse trio Garcia, Quiros, Arnaus heeft halverwege het toernooi al vier slagen achterstand.

Maar op Valderrama kun je nooit ontspannen en Garcia zal een succesvolle verdediging van zijn titel nog zeker niet uit zijn gedachten hebben gezet..

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws