Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Tour

DJ bevestigt vorm

Met nog achttien holes te gaan heeft de nummer een van de wereld een goede kans om de RBC Heritage te winnen.

Dustin Johnson speelde de derde ronde op de par-71 baan van de Harbour Town Golf Links in zijn ‘thuisstaat’ South Carolina in 68 slagen om op een totaal van tien onder par te komen.

Johnson heeft een slag voorsprong op de Ier Shane Lowry (leider na de tweede ronde), de Engelsman Ian Poulter en Rory Sabbatini, die eind vorig jaar zijn Zuid-Afrikaanse paspoort verruilde voor een exemplaar uit Slowakije.

De leider is tot nu toe niet alleen sterk vanaf de tee geweest, ook de putter deed zijn werk. Op zaterdag holede hij in totaal bijna vijftig meter aan putts.

Verklaring?

‘Ik holede ze gewoon’, aldus de immer nuchtere Johnson.

De 34-jarige Dustin Johnson kan op Paaszondag zijn 21ste zege op de PGA Tour behalen. Hij is niet van plan om in de laatste ronde zijn tactiek te veranderen.

‘Nee, ik ga de baan hopelijk op dezelfde wijze spelen als in de eerste drie dagen. Als ik de bal vanaf de tee weer goed sla dan denk ik dat het wel goed zit.’

Johnson is in zijn carrière acht uit zestien als hij na 54 holes aan de leiding ging.

Rekenmodellen geven aan dat Dustin Johnson een kans van iets meer dan 36 procent heeft om de RBC Heritage te winnen. Poulter is met bijna twaalf procent – op papier – de voornaamste belager.

Ziggo Sport Golf zendt de vierde ronde zondag van 19.00 tot ongeveer 24.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na 54 holes en vanaf 14.40 uur Live Scoring via website PGA Tour

 

 

Gerelateerd nieuws