Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Derde plaats voor Van West in Open Casa Green Golf

Bogey op slothole nekt titelaspiraties. 'Ik moest er voor gaan.'

Spelend in de laatste flight wist Robbie van West precies wat hem te doen stond op de slothole van Casa Green Golf. Na drie dagen en 53 holes foutloos golf moest hij er voor gaan op de par-4 achttiende.

'Iedereen was al binnen en ik wist dat -12 in het clubhuis was dus ik moest mijn laatste putt een kans geven. Ik had zes meter voor birdie en een plek in de play-off. Ik putt hem net te hard en mis de putt van een meter terug. Tsja dat is balen...'.

Van West eindigde door zijn enige bogey van de week uiteindelijk op -10, na rondes in 68, 67 en 70 slagen, goed voor de gedeeld tiende plaats in de wedstrijd van de Pro Golf Tour, twee slagen achter winnaar Julien de Poyen.

'Ik ben hier om ritme op te doen voor de Challenge Tour. Ik speel in februari en maart sowieso vier wedstrijden op de Pro Golf Tour. Mijn spel gaat de goede kant op en ik heb veel goede dingen laten zien aan mezelf. Ik weet na deze week weer wat beter waar ik aan moet werken en ga dat ook zeker oppakken met mijn coaches.

De andere Nederlander die de cut haalde in Marokko klom flink op de slotdag. Amateur Timo Thans besloot het toernooi met een foutloze 67 en eindigde daarmee als gedeeld 21ste.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws