Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Dechambeau wint weer

Amerikaans buitenbeentje boekt vijfde zege uit loopbaan

Het zou te makkelijk zijn Bryson Dechambeau alleen maar te karakteriseren als een opvallende verschijning, met een opvallende benadering van de sport.

Ja, zijn benadering van de sport is 'anders'. Zo zei hij nog vorige week dat hij volgend jaar van plan is de vlag in de hole te laten staan als op basis van de COR (coefficient of restitution of the flagstick...) de vlag als hulpmiddel kan dienen. 'Maar niet op het U.S. Open waar de stok altijd van hout is en daardoor niet voldoende meegeeft.'

Net als eerder bij de set van gelijke lengte of het natmaken van de bal op de drivingrange om de balvlucht bij een vroege start te simuleren, kreeg hij in eerste instantie de lachers op de hand, om vervolgens instemmend geknik te zien om weer een opvallende benadering die wel degelijk hout snijdt.

Als de mensen niet overtuigd raken van de wetenschappelijke onderbouwing, dan raken ze dat misschien wel door het spel en de resultaten van Dechambeau.

Nauwelijks een half jaar geleden was hij vooral een excentriek talent met één zege op zijn naam, inmiddels is hij vijfvoudig winnaar, na alweer de vierde overwinning sinds begin juni, de derde in zijn laatste vijf starts.

In het Shriners Hospital for Children Open nestelde hij zich na drie rondes in 66, 66 en 65 slagen aan kop van de wedstrijd en gaf deze plek niet meer uit handen met een derde ronde in 66 slagen op de slotdag, mede dankzij een eagle 3 op de par-5 zestiende.

Met een totaal van -21 bleef hij titelverdediger Patrick Cantlay precies één slag voor. Op de wereldranglijst van deze week neemt de als nummer 99 aan het jaar begonnen Dechambeau inmiddels de vijfde plaats in.

 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws