Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Dechambeau oppermachtig in Dubai

Eerste overzeese zege voor Amerikaan

De voorsprong waarmee de nummer 5 van de wereld naar de laatste dag ging, was allerminst geruststellend te noemen. De marge met runner-up Li was met achttien holes te spelen slechts één slag waarmee het een spannende slotdag beloofde te worden in de Dubai Desert Classic.

Daar kwam het echter nauwelijks van op de Emirates Golf Club door een bliksemstart van Dechambeau. De Amerikaan birdiede de eerste drie holes, zag Li een vroege bogey maken, en keek nooit meer om op weg naar zijn eerste zege buiten Amerika.

Niet dat Dechambeau helemaal foutloos speelde, maar als hij al een in de problemen kwam loste hij het uitstekend op, al liep hij op hole twaalf wel tegen een bogey aan, zijn enige van de dag.

Het enige smetje op de kaart kon de feestvreugde niet bederven, al helemaal niet omdat hij op de back-nine verder vooral slagen won. Een eagle op tien en birdies op elf, dertien, veertien en zeventien zorgden ervoor dat de mad scientist met zeven slagen voorsprong aan de laatste hole begon.

Met een driver, twee wedges en twee putts besloot Dechambeau het toernooi met een laatste ronde in 64 slagen (-8) en een totaal van -24 (de laagste score in het toernooi ooit), zeven slagen voor op de rest van het veld waar het brons met -16 voor Sergio Garcia, Alvoro Quiros, Ian Poulter en scheidend kampioen Haotong Li was, terwijl Matt Wallace met twee afsluitende birdies als enige op -17, en dus als tweede, eindigde.

'Heel mooi om zo en hier mijn eerste overwinning overzee te boeken. Ik ben trots en dankbaar dat ik met mijn benadering van het spel - niet op basis van gevoel maar op basis van wetenschap - in staat ben te winnen op verschillende circuits', aldus Dechambeau direct na de zesde grote zege uit zijn loopbaan.

Voor Joost Luiten zat het toernooi er vrijdag al op. De Nederlander eindigde de tweede ronde met dubbel bogey / bogey en miste daardoor de cut op één slag.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws