Door: Foeke Collet
Tour

DeChambeau op kop, Luiten mist de cut

Gisteren had Joost Luiten maagklachten en vandaag gaf hij het op de laatste holes uit handen. De leiding in de Dubai Desert Classic is in handen van Bryson DeChambeau.

 

De eerste ronde van de Dubai Desert Classic was voor Luiten naar eigen zeggen 'een gevecht tegen zichzelf'. Hij werd wakker met pijn in zijn rug en wellicht door de pijnstillers die hij daartegen nam, kreeg hij last van zijn maag.

Op karakter knokte de Nederlander zich in de woestijn echter naar een ronde onder par (70) en een 44ste plaats (-2).

Helemaal fris en fruitig was hij vanochtend niet, maar ondanks matig spel stond hij na tien holes toch keurig drie onder par. Op een dag dat er goed gescoord werd, was dat voldoende om zich in het klassement te handhaven.

Op de slotholes ging het echter mis met een double bogey en een bogey, waardoor Luiten niet verder kwam dan een 72 (par) en tot net onder cutlijn zakte.

'Ik raak eigenlijk de hele dag geen fairway, maar op mijn laatste holes kwam ik er niet meer mee weg', aldus Luiten op zijn website. 'Zonde, want zo gooi je al het harde vechten op de laatste twee holes weg.'

Bovenaan het leaderboard staat Bryson DeChambeau, de nummer 5 van de wereld. De 'professor' maakte twee keer een 66 (-6) en was dan ook tevreden.

 

 

'Ik koos de juiste slagen en heb een hoop belangrijke putts gemaakt. Gisteren was ik bogeyvrij, maar vandaag was misschien nog wel beter, omdat ik ondanks drie bogeys toch een 66 weet binnen te brengen.'

'Ik voelde me vandaag niet op mijn gemak en mijn ball striking was niet op zijn best, maar ja... ik klaag niet.'

DeChambeau heeft op -12 gezelschap van de jonge Australiër Lucas Herbert, die vandaag met een 63 (-9) maar liefst dertig plaatsen wist te winnen.

Achter het leidende duo vinden we twee namen uit 'de oude doos': Alvoro Quiros en Ernie Els. De 49-jarige Zuid-Afrikaan draaide de klok terug met zeven birdies en een eagle in een indrukwekkende 65 (-7), zodat hij halverwege de Dubai Desert Classic nog helemaal in contention is.

 

 

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws