Door: Persbericht
Tour

Broekpolder International Open

De tweede editie van het Broekpolder International Open wordt gespeeld van 11 t/m 13 juli. Het is het enige Nederlandse toernooi op de Pro Golf Tour.

 

De Pro Golf Tour is een tour voor beginnende professionals, waarop Joost Luiten en Martin Kaymer ooit begonnen zijn. De tour omvat 24 wedstrijden door Europa en Noord-Afrika en de top-5 promoveert aan het eind van het seizoen naar de Challenge Tour, net als spelers die drie toernooien in een seizoen winnen. Het prijzengeld van het Broekpolder International Open € 30.000, waarvan € 5.000 voor de winnaar.

Na veertien toernooien staat de Robbie van West tweede in de Order of Merit (www.progolftour.de).

Het Broekpolder International Open is voor de spelers inmiddels een favoriet toernooi, want Nederland is goed bereikbaar, er is veel slaap- en eetgelegenheid dichtbij in het gezellige Rotterdam, er komt veel publiek, de organisatie is goed en de baan van Broekpolder heeft lange holes en wordt in topconditie gebracht met snelle greens (11 tot 12 op de stimpmeter).

In 2018 kozen de spelers het Broekpolder International Open tot het beste toernooi van het seizoen en inmiddels zijn er al meer inschrijvingen dan de beschikbare 156 startplaatsen. De winnaar en nummer twee van vorig jaar, de Fransman Nicolas Maheut en de Schot Christopher Maclean, doen ook dit jaar weer mee.

Voor Nederlandse professionals en topamateurs heeft de organisatie 35 wildcards. Hiervoor wordt samengewerkt met The Dutch Futures (het opleidingsprogramma van golfbaan The Dutch), PGA Holland (waar alle Nederlandse golfprofessionals lid van zijn) en de NGF. Zij verdelen 21 van de 35 wildcards, met name door kwalificatiewedstrijden.

 

 

Het programma van het Broekpolder International Open is als volgt:
- Dinsdag 9 juli oefenrondes van deelnemers
- Woensdag 10 juli pro-am met sponsors en Vrienden van het toernooi
- Donderdag 11 juli ronde 1 met 156 spelers
- Vrijdag 12 juli ronde 2 met 156 spelers
- Zaterdag 13 juli finaleronde met ca. 50 spelers

Voor de toeschouwers is de toegang gratis, dus het is een mooie kans om het spel van toptalenten van dichtbij te kunnen zien. Let op, want de finaleronde op zaterdag begint al vroeg en de topspelers komen om ca. 14:00 uur binnen op hole 18.

(Persbericht)

 

Gerelateerd nieuws