Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Bosch beste Nederlander in Casablanca

Top-10 voor Rotterdammer

Hoewel het Open Prestigia door slecht weer enkele uren stil had gelegen, bereikte alle spelers die de cut haalden in het driedaagse toernooi zonder noemenswaardig uitstel de 54ste hole.

De Schot Liam Johnston deed dat in het minste aantal slagen. Met een score van -12 bleef hij de Duitser Kolbing en de Fransman Schwartz (-11) net voor.

Maarten Bosch deed het van de aanwezige landgenoten het beste. De Rotterdammer opende met een 69, zette daar op dag twee een 72 naast, en besloot het toernooi in Casablanca met nog een ronde in 69 slagen.

Met een totaal van vijf onder par eindigde Bosch als gedeeld zevende in zijn eerste wedstrijd van het seizoen en daarmee bleef hij alle andere Nederlanders voor. 

Max Albertus eindigde als dertiende (-3), Challenge Tour speler Robbie van West moest na een 74 in de slotronde genoegen nemen met een 22ste plaats (-1), Evanildo Silva dos Santos eindigde zoals hij begonnen was (level par) en werd daarmee 28ste, terwijl Dylan Boshart als enige van de Nederlanders die de cut haalden boven par eindigde. Met +1 werd hij 36ste.

Robin Kind, Lars Keunen en Paul Berkhout misten na 36 holes de cut. 

Donderdag begint alweer het volgende toernooi van de Pro Golf Tour. Eveneens in Casablanca staat dat het Open Case Green Golf op de rol.

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws