Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Bootsma gaat voorop in wedstrijd Pro Golf Tour

Kansen voor landgenoten in Vlaardingen

Een Nederlandse leider, vier landgenoten in de top-10 en achttien spelers aan de goede kant van de cutline. De macht van het getal zorgde voor een goed begin van het Broekpolder International Open.

De wedstrijd van de Pro Golf Tour is nog maar net begonnen en er kan nog veel gebeuren, maar de start van de wedstrijd van het Duitse satellietcircuit was voor een flink deel van de 42 aanwezige landgenoten prima te noemen.

Het meest geldt dat voor Philip Bootsma. De speler van Houtrak voert als amateur brutaalweg het veld aan. De landskampioen maakte zes birdies en maar één bogey op weg naar een keurige 67 (-5). Met die score heeft hij een slag voorsprong op de al even verrassende nummer twee van het klassement, Robin Kind.

Kind, met mental-coach Floris Vos op de tas, kent een uiterst moeizaam seizoen. De oud-speler van de Challenge Tour haalde tot nu toe geen enkele keer de cut, vorig seizoen ook maar zes keer, en is naarstig op zoek naar de vorm die hem enkele jaren geleden een kaart voor de Challenge Tour opleverde. Ook voor Kind geldt dat de weg nog lang is, maar zijn ronde in 68 slagen biedt in elk geval hoop voor de toekomst, is het niet deze week, dan toch wel voor verderop in het seizoen.

De hoogst geklasseerde landgenoot op de Order of Merit van het circuit had een lastige eerste dag op een door de droogte harde baan. Max Albertus maakte vier bogeys en twee birdies voor een ronde in twee boven par, al staat hijmet die score nog wel aan de goede kant van de cutline.

De wedstrijd op Broekpolder duurt nog tot en met zaterdag, publiek is welkom en de toegang is gratis.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws