Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Bliksemstart Van Driel in Tsjechië

Luiten in middenmoot, Harrington draait klok terug in Ierland

Velen zullen gedacht hebben dat iemand in het kantoor van de Challenge Tour een testje uitvoerde, even kijken of de birdieknoppen op het leaderboard het wel doen. Maar de zes rode vakjes die na zes holes achter de naam van Darius van Driel stonden, bleken echt waar. Met -6 na 6 kende de Leidschendammer een bliksemstart.

Toen er na de turn direct nog twee birdies bij mochten worden geschreven kwam even de '54' in beeld, maar helaas stokte de birdiemachine. Van Driel maakte er nog ééntje (op hole 8) maar leverde ook nog één slag in waardoor hij uiteingelijk 'genoegen' moest nemen met een ronde in acht onder par.

' Zes birdies in zes holes is een redelijke start', lachte Van Driel na afloop van zijn ronde. 'Echt moeilijk was het niet; ik sloeg de ballen dichtbij en kon de bal bij wijze van spreken zo intikken. Toen ik op -8 stond ging ik wel even denken aan wat er mogelijk was, maar dat moet je natuurlijk nooit doen want dan ben je het momentum kwijt.' 

Desondanks voert Van Driel, die vorige week op de Europese Tour de cut miste, het veld aan in het D+D Real Slovakia Challenge met minimaal twee slagen verschil ten opzichte van de rest van het veld waar ook Daan Huizing en Lars van Meijel (beiden met -4) goed uit de startblokken kwamen.

Wil Besseling (-2) en Rowin Caron (-1) openden ook onder par, terwijl Reinier Saxton (+1) en Max Albertus (+3) na de eerste ronde aan de verkeerde kant van de cutline staan.

Leaderboard Challenge Tour

Op de Europese Tour zijn de weken van linksgolf aangebroken. Over twee weken is het tijd voor The Open, volgende week wacht Schotland, maar eerst het deze week tijd voor het Iers Open waar na de eerste ronde een verrassende naam aan kop gaat.

De openingsronde van routinier Padraig Harrington was zijn laagste openingsronde in maar liefst achttien jaar. Met een knappe 63 (-7) nestelde de thuisfavoriet zich aan kop van het veld.

Nagenoeg foutloos was Harrington op Lahinch, alleen op de par-4 elfde liep de meervoudig Majorwinnaar tegen een bogey aan, ruim onvoldoende om de acht birdies teniet te doen waardoor de Ier met een voorsprong van twee slagen op een pak achtervolgers aan de tweede dag mag beginnen.

Op die tweede dag weet Joost Luiten dat een hij waarschijnlijk een ronde onder par nodig heeft om zich te plaatsen voor het weekend. 

Na een bogey op de openingshole herstelde de Nederlandse nummer 1 zich prima met twee birdies voor de turn, maar een bogey na een rechts gemiste drive op zeventien weerhield hem van een score onder par.

Vooralsnog staat Luiten met level par op de rand van de cutline waardoor een ronde op of net onder par nodig zal zijn om meer linksmeters te maken in voorbereiding op The Open dat later deze maand wordt gespeeld op Royal Portrush.

Leaderboard European Tour

Gerelateerd nieuws