Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Besseling, top-10 in Praag

Stow wint wedstrijd van Challenge Tour

Na een teleurstellende week in Denemarken vorige week, en ondanks een mindere laatste ronde, kan Wil Besseling met een goed gevoel terugkijken op de Praag Golf Challenge. Waar de lange Noord-Hollander in Made in Denmark nog na twee dagen afscheid moest nemen van de wedstrijd, deed hij nu tot het laatste moment mee om de prijzen. 

Na 54 holes stond Besseling op -11, gedeeld negende, en slechts drie slagen achter koploper Marcel Schneider. Na vier rondes was het verschil met de Duitser nog maar twee slagen, alleen was Schneider ook niet langer de koploper op Praag City Golf. Na 72 holes luisterde die naar de naam Ben Stow. De Engelsman besloot de wedstrijd van de Challenge Tour met een ronde in 65 slagen en rukte daarmee op van de gedeeld negende plaats naar de winnende positie.

Wil Besseling ging de laatste dag rond in 71 slagen (-1) en dat was niet genoeg om terrein te winnen. Toch hield hij stand in de top-10 en eindigde hij met een score van -12 voor de wedstrijd als gedeeld tiende, zijn een na beste klassering van het seizoen na zijn tweede plaats in het Challenge de Espana.

Lars van Meijel kwam maar één slag tekort voor zijn eerste top-10 op de Challenge Tour ooit. De Brabander, die tot nu toe een 28ste plaats als beste klassering achter zijn naam had, leverde in het weekend geen enkele slag in en tekende op de slotdag voor zijn derde ronde in 69 slagen. Met een totaal van elf onder par besloot hij de wedstrijd als gedeeld zestiende. 

Het was niet de enige prijs voor Van Meijel. Op de zevende hole sloeg hij met 296 meter de langste drive van de dag. Het leverde hem een jaar gratis bier op...

Darius van Driel tenslotte eindigde op de gedeeld 31ste plaats. De overige landgenoten die naar Praag reisden misten de cut.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws