Door: Foeke Collet
Tour

Besseling halverwege op randje top-10

Na een 68 en een 66 gaat Wil Besseling in goede positie het weekend in. Ook Maarten Lafeber draait mee in de subtop.

 

Op de Challenge Tour staat deze week de KPMG Trophy in België op het programma, en voor deze 'halve thuiswedstrijd' reisden er zeven Nederlanders af naar onze zuiderburen.

Daarvan heeft Wil Besseling na 36 holes de beste papieren. De Noord-Hollander maakte vandaag maar liefst zeven birdies, waar twee bogeys tegenover stonden. Dat resulteerde in een prima 66 (-5) en samen met de 68 van gisteren staat er nu een score van 134 slagen (-8) achter zijn naam.

Dat is halverwege het toernooi goed voor een gedeeld 12de plaats, op een handvol slagen van de leiders, de Schot David Law en de Welshman Stuart Manley (-13). Beiden brachten een 64 en een 65 binnen, wat aangeeft dat de L’Empereur Golf & Countryclub bij Genappe moeite heeft om zichzelf te verdedigen tegen het geweld van de pro's

Het motto is en blijft dus: birdies maken, veel birdies.

Dat lukte ook Maarten Lafeber prima, met 11 stuks in twee ronden, maar helaas moest de routinier gisteren twee bogeys toestaan en vandaag een bogey en een double bogey. Na twee keer een 68 staat Lafeber op de gedeeld 23ste plaats (-6 ), waarmee hij dus – voor het eerst dit seizoen – eenvoudig de cut haalt.

Lars van Meijel haalde met twee keer een 69 (-2) het weekend. Hij staat net buiten de top vijftig.

Met nog een aantal partijen in de baan lijkt dat Jurrian van der Vaart net niet te lukken. Hij knokte zich vandaag met een 67 (-4) knap terug van de teleurstellende openingsronde (72), maar waarschijnlijk is zijn totaal van -3 net een slag teveel.

Ook Darius van Driel (-2), Reinier Saxton (-2) en Robbie van West (-1) kunnen de auto naar huis pakken.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws