Door: Foeke Collet
Tour

Besseling doet goede zaken

In het Challenge de Espana bewaarde Wil Besseling het beste voor het laatst. Met een afsluitende 68 speelde hij zich net in de top dertig. Mikko Korhonen won in China.

 

Besseling was de enige Nederlander die dit weekend op de Challenge Tour de cut haalde, maar met ronden van 71, 73 en 73 bivakkeerde hij lang in de onderste regionen van het leaderboard. Daar bracht hij op de slotdag verandering in.

Op de eerste negen (hij begon op hole tien) moest hij nog genoegen nemen met level par (twee birdies en twee bogeys), maar na de turn kleurde zijn scorekaart rood met birdies op hole één, vier, acht en negen.

De 68 (-4) bracht zijn totaal op 285 slagen (-3), waarmee hij dertig plaatsen steeg en met een 27ste plaats naar huis terugkeert.

De winst in het Challenge de Espana ging naar de Fransman Antoine Rozner (-13), die de concurrentie met een 66 (-6) uiteindelijk op vier slagen zette.

Leaderboard

 

 

Op de Europese Tour was het Volvo China Open een prooi voor Mikko Korhonen. De Fin begon de slotdag met drie slagen achterstand op overnight leader Benjamin Hebert, maar die poetste hij – vooral dankzij zijn putter – weg met een 66 (-6).

Ook in de extra tijd was Korhonen te sterk voor Hebert – hij maakte een birdie op de eerste play-off hole. Het is na het Shot Clock Masters de tweede overwinning van de Fin op de Europese Tour.

Het veertien jaar, zes maanden en twaalf dagen oude Chinese talent Yang Kuang haalde ook de cut, waarmee hij qua leeftijd alleen zijn landgenoot Guan Tian-Lang (die in 2013 het weekend van The Masters haalde) voor zich hoeft te dulden. Kuang werd gedeeld 55ste (-4).

Hoogtepunten

Leaderboard

 

 

 

Gerelateerd nieuws